Adres:
Groenmarkt 153, 3311 BD Dordrecht
Start:
06-09-2020 00:00
Einde:
09-10-2020 00:00

In de aanloop naar de Week van het Nederlands lanceert de Bibliotheek AanZet een wedstrijd voor taalcursisten Wie schrijft het mooiste Kijkgedicht?

Een kijkgedicht bestaat uit een tekst in een bepaalde vorm. Hoe je gedicht eruit ziet zegt iets over de betekenis van je gedicht. Een liefdesgedicht in de vorm van een hart, bijvoorbeeld. Of een gedicht over een vlinder in de vorm van een vlinder.

Je kan je eigen kijkgedicht tot 1 oktober inleveren bij een van onze taalvrijwilligers of aan de balie van de bibliotheek. Of stuur een scan naar rjas@debibliotheekaanzet.nl.

Alle inzendingen plaatsen we op Pinterest. Tijdens de Week van het Nederlands (maandag 5 tot en met zondag 11 oktober) maken we bekend wie de mooiste Kijkgedichten heeft gemaakt. Van de zes mooiste inzendingen maken we een mapje met ansichtkaarten. In onze vestigingen hangen we de kijkgedichten natuurlijk ook op, zodat iedereen kan zien wat onze taalcursisten hebben gemaakt.

Doe dus mee met je taaloefengroep, taalcafé of taalmaatje en misschien win jij wel zo’n mooi mapje met je eigen gedicht erin, of een andere mooie prijs.

Rondom de wedstrijd organiseren we ook een workshops voor de deelnemers.

Doe mee aan de workshop in Bibliotheek Gorinchem, op donderdag 10 september van 11:00 tot 12:00 uur. Ariena Ruwaard maakt dan samen met de deelnemers kijkgedichten. Kinderen die dit ook wel eens willen proberen kunnen in het Kruispunt terecht, op donderdag 1 oktober.

Voor de taalvrijwilligers is een lesbrief beschikbaar waarmee ze de activiteit met hun taaloefengroep, taalcafé of taalmaatje  voor kunnen bereiden.