Adres:
Start:
07-10-2020 14:00
Einde:
07-10-2020 15:00

Voor een bezoek aan de grootste bibliotheek van de wereld hoef je tegenwoordig de deur niet meer uit. Op je telefoon, tablet of computer kun je van Vondels Gysbreght van Aemstel genieten, de laatste nieuwtjes uit de krant van 31 mei 1724 vernemen en de exacte trouwdatum van je betbetbetovergrootmoeder opzoeken.

Er komen steeds meer historische teksten beschikbaar op internet. Niet alleen een afwijkende drukletter of een vreemd handschrift maakt het lezen ervan lastig, ook het gebruik van onbekende oude woorden staat een goed begrip van die teksten in de weg. 

Bij het lezen van historische teksten is het Woordenboek der Nederlandsche Taal (WNT) dan ook een onmisbaar hulpmiddel. Met bijna een half miljoen trefwoorden en ruim anderhalf miljoen citaten biedt het WNT een indrukwekkend overzicht van de woordenschat van het Nederlands van circa 1500 tot 1976. 

In dit webinar op woensdagmiddag 7 oktober 2020 legt historisch taalkundige Roland de Bonth van het Instituut voor de Nederlandse Taal uit hoe je succesvol kunt zoeken in het WNT online. Daarna kunnen deelnemers aan de hand van historische tekstfragmenten de opgedane kennis zelf in praktijk brengen. 

Aanmelden voor de webinar kan vanaf begin september op www.evenementen.ivdnt.org.