Dit jaar gaan we in de Taalkrant op zoek naar schoonheid in het Nederlands met acht creatieve opdrachten voor thuis of in de klas: één voor elke dag van de Week van het Nederlands. De inzender met het leukste, meest originele of mooiste antwoord wordt onze taalkunstenaar van de dag. Wil jij meedoen en prijzen winnen? Kijk dan hier mee in onze online Taalkrant.

  Luisterkrant 2022

We hebben voor het tweede jaar op rij ook een inclusieve Taalkrant. Samen met Luisterpuntbibliotheek in Vlaanderen en Bibliotheekservice Passend Lezen in Nederland zorgen we voor een braillekrant (die kan je hier aanvragen) en een luisterversie van de Taalkrant, ingesproken door onze ambassadeurs Joost Oomen en Raf Njotea. Zo is de Taalkrant ook beschikbaar voor wie door dyslexie, een visuele of een fysieke beperking leesmoeilijkheden heeft.

Raf Njotea en Joost Oomen zijn dit jaar de ambassadeurs van de Week van het Nederlands. Voor de Taalkrant interviewden we ze over clunky taal, schoonheid in lelijkheid, Engelse leenwoorden, en over taal die uitsluit en krachtig maakt. Luister hier naar hun interview.

Joost en Raf vertellen wat er allemaal op het programma staat in de Week van het Nederlands 2022.

Iedereen mag meedoen met de taalopdrachten uit onze Taalkrant, een voor elke dag van de Week van het Nederlands! Stuur je antwoorden in, en misschien word je wel onze Taalkunstenaar van de Dag.

  PDF Taalkrant 2022 (printen op A4)

  PDF Taalkrant 2022 (vouwbare versie, tweezijdig printen op A3)