Zoek de taalkunstenaar in jezelf & maak elke dag van de Week van het Nederlands kans op prachtige prijzen! 

8 uitdagingen in de Taalkrant 

Bijna niemand wordt als taalkunstenaar geboren, maar wie oefent en speelt, wordt beter en beter. Daarom is de achterkant van de Taalkrant gevuld met acht uitdagingen om je eigen stem te vinden en die van een ander te herkennen. Acht kleine opdrachten, die je doen dollen met taal én waarmee je leuke prijzen kan winnen. Elke dag van de Week van het Nederlands organiseren we om klokslag 19.00 op onze Facebookpagina een prijsuitreiking waarbij bekende en minder bekende juryleden de prijs van de dag uitreiken. Elke dag maak je dus opnieuw kans om de taalkunstenaar van de dag te worden (hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, ook als het gaat om Nederlands).

Meedoen? 

Download hier de Taalkrant 2020 en hou onze sociale media in het oog om de uitdagingen en heel wat gouden schrijftips te ontdekken. Heb je inspiratie? Dan kan je meedoen op twee manieren: 
  1. Deel je bijdragen op je eigen sociale media (Instagram, Twitter, Facebook of TikTok) met vermelding van #WvhN20 en @weekvanhetnederlands (zorg ervoor dat je inzending publiek gedeeld kan worden, anders kunnen we ze niet terugvinden).
  2. Mail ze naar weekvanhetnederlands@taalunie.org met in het onderwerp een duidelijke vermelding van het nummer van de opdracht die je vervuld hebt.
 Belangrijk: je kunt je inzending elke dag tot 17.00 indienen.

Succes!

(In samenwerking met Onze Taal en DBNL.)