Radna Fabias en Wannes Cappelle zijn op zoek naar woorden: mooie woorden, lelijke woorden en woorden die (nog) niet bestaan, maar die we missen in het Nederlands. Help jij hen de veelzijdigheid én de blinde vlekken van het Nederlands in kaart te brengen?

Met meer dan 600 dialecten en varianten is het Nederlands een kleurrijke, veelzijdige taal. Ook mensen die het Nederlands als tweede taal leren, zetten de taal naar hun hand en maken de taal rijker door woorden toe te voegen, anders uit te spreken of nieuwe uitdrukkingen te maken. Om deze rijkdom in kaart te brengen, zijn Radna en Wannes benieuwd naar de manier waarop jij het Nederlands gebruikt. Welke woorden vind je mooi? Welke uitdrukkingen laten je luidop lachen? Welke woorden mogen er van jou uit het woordenboek geschrapt worden? En voor welke gevoelens, ideeën, begrippen of situaties bestaat er nog geen woord in het Nederlands? Doe hen dan ook vooral meteen een suggestie!

Hoe kan je ons helpen?

Radna en Wannes zijn benieuwd naar jouw woorden en dat bedoelen we letterlijk: ze willen weten hoe jij jouw variant van het Nederlands spreekt.

Beantwoord onderstaande vier vraagjes door telkens een opname te maken:

1. Mooie woorden:

 


2. Kleurrijke uitdrukkingen:

 


3. Lelijke woorden:

 


4. Ontbrekende woorden:

 


Onze ambassadeurs danken je hartelijk voor je tijd (en voor je woorden)!