In oktober zetten we het Nederlands voor de achtste keer in de kijker tijdens de Week van het Nederlands. Van 1 tot en met 8 oktober brengen we een ode aan de schoonheid van de Nederlandse taal. Organiseer jij die week een lezing, debat, workshop of voorstelling rond taal, het Nederlands of aanverwante thema’s? Dan kun je die nu toevoegen aan onze activiteitenkalender.

Onze Taalkrant vol leuke taalopdrachten is in de maak en onze ambassadeurs – dichter Joost Oomen en scenarist Raf Njotea – werken aan een voorstelling die ze in de Week van het Nederlands zullen presenteren. Volgens Joost is er aan schoonheid alvast geen gebrek in de Nederlandse taal: ‘Als je in één taal zowel flageolet als poffertje kunt zeggen, dan heb je niet te maken met een taal maar met een universum.’

Maar zonder jouw inzet, enthousiasme en geweldige activiteiten zou er geen Week van het Nederlands zijn. Elk jaar groeit de Week! Vorig jaar werden er ruim tachtig activiteiten georganiseerd door verschillende grote en kleinere partners in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten.

Doe je ook mee?

Organiseer jij tussen 1 en 8 oktober een lezing, debat, workshop of voorstelling rond taal, het Nederlands of aanverwante thema’s? Voeg dan je eigen evenement toe aan de agenda van de Week van het Nederlands. Deelname is gratis en iedereen mag activiteiten aanmelden – zolang ze met het Nederlands te maken hebben natuurlijk.

Je initiatief toevoegen kan eenvoudig via onze website. Je evenement komt dan tussen de activiteiten op de site te staan, en wie weet plaatsen we het ook nog op onze sociale media of in onze nieuwsbrief, de Taalkrant en andere campagnes. Hoe vroeger je je aanmeldt, hoe meer kans dat we je activiteit kunnen meenemen in onze collectieve promotiecampagne! Vergeet niet om ons ook via Facebook medeorganisator te maken van je activiteit.

Samen maken wij de Week van het Nederlands. We zijn erg nieuwsgierig naar je plannen!

Voeg hier je evenement toe!

De Week van het Nederlands is een samenwerking van deBuren en de Taalunie, mede mogelijk gemaakt door de steun en daadkracht van verschillende partners. Vragen of opmerkingen? Mail naar anouk@deburen.eu. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze maandelijkse nieuwsbrief.