Wij maken opnieuw een Taalkrant (en jij kan jouw exemplaartje nu al reserveren!)

De Taalkrant is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de Week van het Nederlands. Voor wie nu al reikhalzend uitkijkt naar een nieuwe editie, hebben we goed nieuws: Onze Taal en Week van het Nederlands slaan opnieuw de handen in elkaar voor de editie van 2019.

Hoe kijkt Ellen Deckwitz als woordkunstenares naar het Nederlands? Welke aspecten van onze taal zijn grappig, verrassend, bijzonder en soms ook moeilijk als het Nederlands niet je moedertaal is, zoals in het geval van schrijver Ish Ait Hamou? Wat is het lievelingswoord van onze ambassadeurs en welke taaltips passen zij vaak toe als ze in de knoop geraken met het Nederlands? We vragen het hen in een openhartig interview.

Daarnaast vullen we de krant met leuke taalweetjes, grappige woordmopjes en leerzame taalspelletjes. Als kers op de taart geven we je ook een overzicht van de hoogtepunten van de activiteiten die georganiseerd worden tijdens de Week van het Nederlands.

Heb jij een gouden taaltip of taalweetje voor de Taalkrant? Wij zijn erg benieuwd!

Stuur een mail naar weekvanhetnederlands@taalunie.org met jouw taaltip en/of -weetje. We delen dit graag met anderen!

Jouw activiteit in de Taalkrant?

Wacht dan niet te lang met het indienen van jouw initiatief. We zien je actie of evenement graag binnenkomen via het invulformulier op de website. Aanmeldingen die ons bereiken voor 31 augustus nemen we graag mee in onze communicatiestroom on- en offline.

Gratis Taalkrant aanvragen?

De Taalkrant wordt gratis meegestuurd met het oktobernummer van het tijdschrift Onze Taal. Je kan, zolang de voorraad strekt, bij de Taalunie ook gratis papieren exemplaren opvragen, bijvoorbeeld om te gebruiken in de les Nederlands. Stuur een mail naar weekvanhetnederlands@taalunie.org, vertel waarvoor u de Taalkranten nodig hebt en hoeveel exemplaren je zou willen ontvangen op welk adres. De Taalkrant is vanaf de tweede helft van september ook te downloaden als pdf op de website. We geven je tijdig een seintje!