Elk jaar maken we voor de Week van het Nederlands een Taalkrant, vol leuke taaluitdagingen en schrijfopdrachten. De achtste editie wordt volgens ons een waar collector’s item, dus wees er snel bij!

Dit jaar gaan we in de Taalkrant op zoek naar schoonheid in het Nederlands met acht creatieve opdrachten voor thuis of in de klas: één voor elke dag van de Week van het Nederlands. Samen met jou verkennen we wat mooi (en misschien wel lelijk) is aan onze taal en gaan we op zoek naar de mooiste bewoordingen.

In de Week gaan wij elke dag op zoek naar een winnaar. Een persoon met het leukste, meest originele of mooiste antwoord: onze taalkunstenaar van de dag. Wil jij meedoen en prijzen – maar vooral eeuwige roem – winnen? Reserveer dan nu snel jouw exemplaar via dit formulier. De deadline voor het aanvragen is 25 augustus en de Taalkrant ligt begin september bij jou in de bus. Wees er snel bij, want we drukken maar een beperkt aantal exemplaren af!

*Scholen, bibliotheken en andere professionele organisaties kunnen meerdere exemplaren reserveren met een maximum van 100 exemplaren per verzending.

Inclusieve Taalkrant

En er is meer goed nieuws. We maken voor het tweede jaar op rij een inclusieve Taalkrant. Samen met Luisterpuntbibliotheek in Vlaanderen en Bibliotheekservice Passend Lezen in Nederland zorgen we voor een braillekrant en een ingesproken versie van de Taalkrant. Onze ambassadeurs Joost Oomen en Raf Njotea duiken de studio in om de Taalkrant zelf in te spreken.

Zo is de Taalkrant ook beschikbaar voor wie door dyslexie, een visuele of een fysieke beperking leesmoeilijkheden heeft. De een leest met zijn ogen, de ander met zijn oren of vingers!

Ook je inclusieve Taalkrant kun je vanaf nu aanvragen via dit formulier. Zo kan iedereen meegenieten van dit taalfeest!

Wil je dat jouw activiteit ook in de Taalkrant komt? 

Wacht dan niet te lang om je lezing, workshop, dictee of ander evenement aan te melden via het aanmeldformulier op onze website. Als je voor half juli aanmeldt, maak je kans op een plekje in de Taalkrant. En: hoe vroeger je activiteit aangemeld is, hoe beter wij het kunnen meenemen in onze promotiecampagne.