Zoek de taalkunstenaar in jezelf & maak elke dag van de Week van het Nederlands kans op prachtige prijzen! 

8 uitdagingen in de Taalkrant 

Bijna niemand wordt als taalkunstenaar geboren, maar wie oefent en speelt, wordt beter en beter. Daarom is de achterkant van de Taalkrant gevuld met acht uitdagingen waarmee we dit jaar samen de wereld rond reizen. Acht kleine opdrachten, die je doen dollen met taal én waarmee je leuke prijzen kan winnen. Elke dag van de Week van het Nederlands zetten we op de Facebookpagina tijdens een live prijsuitreiking de 'Taalkunstenaar van de dag' in de bloemetjes. Dit jaar hebben we een internationale jury én tal van prachtige prijzen. Elke dag maak je dus opnieuw kans om de taalkunstenaar van de dag te worden (hoewel deelnemen belangrijker is dan winnen, ook als het gaat om Nederlands).

Meedoen? 

Download hier de Taalkrant 2021 en hou onze sociale media in het oog om de uitdagingen en heel wat gouden schrijftips te ontdekken. Heb je inspiratie? Dan kan je meedoen op twee manieren: 
  1. Deel je bijdragen op je eigen sociale media (Instagram, Twitter, Facebook of TikTok) met vermelding van #WvhN21, #TaalkunstenaarWvhN en @weekvanhetnederlands (zorg ervoor dat je inzending publiek gedeeld kan worden, anders kunnen we ze niet terugvinden).
  2. Mail ze naar weekvanhetnederlands@deburen.eu en vermeld duidelijk in je onderwerp welke stempel je wil bemachtigen.
 Belangrijk: Hou de deadline voor elke opdracht goed in de gaten!

Succes!

(In samenwerking met Onze Taal.)