De Taalkrant Vol. 5: de perfecte opwarmer voor de Week van het Nederlands!

Welk Nederlands woord is het vaakst uitgeleend aan vreemde talen? Hoeveel mensen ter wereld hebben het Nederlands als moedertaal? Welke Nederlandse woorden doen de harten van ambassadeurs Ellen Deckwitz en Ish Ait Hamou sneller slaan? En hoe zetten zij het Nederlands in om hun verhalen te vertellen? U vindt het allemaal in de Taalkrant!

In navolging van het succes van de editie van vorig jaar, sloegen we opnieuw de handen in elkaar met Genootschap Onze Taal om een Taalkrant samen te stellen. Ditmaal ontwikkelden we een taalspel, het ‘Letterbord’, waarmee u op een leuke én leerzame manier met het Nederlands aan de slag kunt in uw klas of bibliotheek, maar ook bij u thuis. Het spel is vlot te spelen vanaf 8 jaar en is ook geschikt voor NT2-studenten.

Verder nemen onze twee ambassadeurs Ellen Deckwitz en Ish Ait Hamou het woord en blikken we vooruit naar de Week van het Nederlands met een overzicht van een aantal activiteiten die worden georganiseerd tussen 5 en 12 oktober. Een volledig overzicht vindt u hier.

De inschrijvingen om een gratis exemplaar aan te vragen zijn helaas afgesloten, maar de Taalkrant is ook als pdf te downloaden opdat u ze niet hoeft te missen.

WE ZIJN ERG BENIEUWD NAAR UW MENING OVER DE TAALKRANT EN HET LETTERBORD!

Deel uw speel- en leesplezier met een foto op Facebook en/of Instagram en verwijs naar @weekvanhetnederlands, met de vermelding #WvhN19 en #WeekvanhetNederlands19.