Wij maken ons weer op voor een week vol festiviteiten, on- en offline taalspelletjes, debatten, lezingen en andere acties die het Nederlands in de bloemetjes zetten. Doe jij ook mee? Laat van je horen!

Zesde editie zet in op de veelzijdigheid van het Nederlands

De Week van het Nederlands is dit jaar al aan de zesde editie toe. Vorig jaar kon je van Groningen tot Louvain-la-Neuve en van Nijmegen tot Brugge deelnemen aan meer dan 60 activiteiten en dit jaar hopen we daar nog een schepje bovenop te doen.

We bereiden een krachtige campagne voor die inzet op de veelzijdigheid van het Nederlands, waarbij we o.a. samen met de twee ambassadeurs de artistieke waarde van de taal onder de aandacht brengen. We maken opnieuw een Taalkrant die je binnenkort via deze website kan reserveren. En noteer alvast 3 oktober in je agenda, want dan trappen we de Week van het Nederlands af met een knal. Schrijf je alvast in op onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes.

Week van het Nederlands en Covid-19?

Het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan te voorkomen zullen in oktober nog niet verdwenen zijn. We gaan ervan uit dat we nog steeds geen grote groepen mensen bij elkaar kunnen brengen en dat we een veilige afstand tussen mensen onderling moeten bewaken, al dan niet met mondmasker. Dit hoeft de pret niet te drukken!

Vorig jaar droegen al verschillende partners op Facebook en Instagram hun steentje bij met quizjes, taaltips, woordmopjes en andere acties die het Nederlands centraal stelden. Dit jaar zetten we met de Week van het Nederlands extra in op initiatieven die online zullen plaatsvinden. Binnenkort laten we op onze websites een aantal organisaties aan het woord die de voorbije periode de vertaalslag hebben gemaakt naar een sterk online aanbod. Want daar draait het tijdens de Week van het Nederlands ook om: elkaar inspireren en kennis doorgeven.

 

Meedoen?

Heb jij ook zin om samen met je organisatie de handen uit de mouwen te steken tijdens de Week van het Nederlands? Laat ons voor 31 augustus weten wat je van plan bent via het aanmeldformulier. We nemen je initiatief graag mee in onze campagne!