Adres:
Start:
04-10-2021 19:00
Einde:
04-10-2021 20:00

De afgelopen tijd zijn in het NVT-onderwijs (noodgedwongen) grote sprongen gemaakt op vlak van digitalisering. Online lesgeven, e-learning en blended learning scheppen kansen maar confronteren ons ook met uitdagingen. Hoe kunnen we hier in de toekomst mee omgaan? Aan de hand van drie praktijkvoorbeelden worden de voor- en nadelen van digitaal onderwijs voor het NVT-veld in kaart gebracht, met inbreng van studenten die hebben deelgenomen aan het online traject van Professional Accessible Community Interpreting (PACI), de MOOC Nederlands voor gevorderde anderstaligen en de online versie van de Taalunie Zomercursus Nederlands – taal, cultuur en beroep. Na het panelgesprek worden deelnemers uitgenodigd om oplossingsgericht in kleine groepen over de uitdagingen te praten en hun ervaringen en ideeën te delen.

Doelgroep: NVT-docenten wereldwijd
Organisatie: Neerlandistiek Tsjechië & Slowakije (ONETS)
Inschrijving: via dit formulier 

19:00
Panelgesprek
Kansen en uitdagingen digitaal NVT-onderwijs a.d.h.v. drie praktijkvoorbeelden

  • Benjamin Bossaert (Comenius Universiteit in Bratislava) over het project Professional Accessible Community Interpreting (PACI)
  • Sofie Royeaerd (Masaryk Universiteit in Brno) over de MOOC Nederlands voor gevorderde anderstaligen
  • Catherine Verguts (Universitair Centrum voor Talenonderwijs, Universiteit Gent) over de online versie van de Taalunie Zomercursus Nederlands – taal, cultuur en beroep

19:20
Brainstormsessies in kleine groepen
Discussie over uitdagingen en mogelijke oplossingen

19:40
Groepsdiscussie
De belangrijkste inzichten en ideeën op een rijtje