Ga naar de inhoud

Nieuwe taalboeken in de Week van het Nederlands

In de Week van het Nederlands, van 7 tot en met 14 oktober, verschijnen er diverse aantrekkelijke taalboeken. Dit zijn de opvallendste.

  • Waar komt suikerspin vandaan? Op het congres van het Genootschap Onze Taal presenteert Onze Taal samen met het Instituut voor de Nederlandse Taal het boek Waar komt suikerspin vandaan?, de opvolger van Waar komt pindakaas vandaan? en Waar komt hagelslag vandaan? In het nieuwe boek wordt onder meer de herkomst van kikkererwt, kletsmajoor en nijlpaard uit de doeken gedaan.
  • De taal der liefde. Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, heeft een erotisch woordenboek met literaire citaten samengesteld. U leest er meer over in Taalunie:Bericht. De taal der liefde wordt op 8 oktober gepresenteerd in Leiden; de dag ervoor is er een signeersessie op het congres van Onze Taal.
  • Ga lekker zélf in je kracht staan. Al een paar jaar jaagt Japke-d. Bouma ons de stuipen op het lijf als ze kantoortaal opdist en fileert. Na Uitrollen is het nieuwe doorpakken kunnen we in haar nieuwe boek Ga lekker zélf in je kracht staan smakelijk gruwen van managementjargon als zelfsturende teams, agile coaches en customer journeys.
  • Van au pair tot ambassadeur. Irène Demuynck begon op haar 62ste het lees- en schrijfonderwijs in te halen dat ze vroeger had gemist. Met haar persoonlijke verhaal in Van au pair tot ambassadeur, over haar ontwikkeling van laaggeletterde tot ambassadeur in geletterdheid, maakt ze lotgenoten en beleidsmakers warm voor basiseducatie. De boeklancering is op 11 oktober.