Ga naar de inhoud

Taalstaat live op congres Onze Taal

De Taalstaat, het taalprogramma dat Frits Spits iedere zaterdag presenteert op NPO Radio 1, verzorgt op 7 oktober haar uitzending vanaf de informatiemarkt op het congres van Onze Taal in Utrecht, het openingsevenement van de Week van het Nederlands. Bezoekers van het congres kunnen dus live een uitzending van De Taalstaat bijwonen en bekijken.

De Taalstaat, iedere zaterdag tussen 11.00 - 13.00 uur op NPO Radio 1, is een vrolijk en informatief programma dat uitlegt hoe het met onze taal gaat. Er is aandacht voor het laatste taalnieuws, het woord van de week met Ton den Boon (hoofdredacteur van de Dikke Van Dale) en de spreker van de week. Maar er zijn ook vaste rubrieken zoals de radiocartoon van Ruben L. Oppenheimer en de TNA (taalnatuuranalyse) van een BN’er met taalwetenschapper René Appel. 

Frits Spits krijgt tijdens het congres de Visser-Neerlandiaprijs uitgereikt. Hij ontvangt deze persoonlijke prijs van het Algemeen Nederlands Verbond vanwege zijn inzet voor de Nederlandse taal gedurende zijn hele carrière als presentator.

Foto Frits Spits: Yvette Wolterinck

Meer over congres Met andere woorden en Meer over De Taalstaat.