Ga naar de inhoud

WIN Een gesigneerd exemplaar van 'Hogere natuurkunde' of 'Het moois dat we delen'

Dat Ellen Deckwitz en Ish Ait Hamou gevierde verhalenvertellers zijn staat buiten kijf: Ellen draagt haar poëzie voor op alle grote podia in Vlaanderen en Nederland en van Ish' romans zijn al meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Toeval treft dat ze allebei rond de Week van het Nederlands een nieuw boek uit hebben. Wij beschikken over tien gesigneerde exemplaren die we graag met jullie delen.

Ellens nieuwe bundel Hogere natuurkunde is net verschenen. De bundel bevindt zich op het kruispunt van poëzie en proza en vertelt het verhaal van haar grootmoeder, die geboren werd in Nederlands-Indië en tijdens Wereldoorlog II in een jappenkamp belandde. Ellen onderzoekt hoe trauma en verdriet doorwerken, ook generaties later. 

In zijn nieuwe roman vertelt Ish het verhaal van Soumia en Luc. Ze wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.Ish stelt zijn roman officieel voor aan het publiek tijdens een Boekenclub op 12 oktober in de Kruitfabriek (Vilvoorde, VL), maar op 5 oktober signeert hij zijn nieuwste roman in primeur op het Onze Taal-congres in Utrecht, samen met Ellen Deckwitz die Hogere natuurkunde zal signeren.

Wat moet je doen om een gesigneerd exemplaar van de nieuwste boeken van onze ambassadeurs te bemachtigen?

Stuur voor 25 oktober een e-mail naar weekvanhetnederlands@taalunie.org met:

  • In het onderwerp van de e-mail welk van de twee boeken je zou willen bemachtigen.
  • In je e-mail een antwoord op de vraag hoeveel mensen er in de wereld Nederlands spreken én jouw lievelingswoord in het Nederlands.
  • Je naam en postadres, zodat we je vlot een exemplaar kunnen bezorgen mocht je hebben gewonnen.

De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Waag je kans!