Ga naar de inhoud

Week van het Nederlands 2018: aanmelden activiteiten

Binnenkort zitten we midden in de Week van het Nederlands. Van 6 tot en met 13 oktober 2018 bruist het weer van de activiteiten rondom onze taal: van congressen tot wedstrijden en van workshops tot aanbiedingen.

Wat er nieuw is

De Taalunie werkt in 2018 samen met andere partijen om de Week van het Nederlands vorm te geven. Zo is het Genootschap Onze Taal de partner voor de Taalkrant, die aan het begin van de week massaal verspreid wordt (ook via het tijdschrift Onze Taal) en die het Nederlands door andere ogen laat zien.

Wat blijft

Net als in voorgaande jaren biedt de Week van het Nederlands alle ruimte om het Nederlands van alle kanten te belichten. Het nut en het belang van onze gemeenschappelijke taal, maar ook de schoonheid ervan en het plezier dat je ermee kunt hebben. We vieren de veelzijdigheid van de taal die ons bindt.

Activiteiten aanmelden

In de agenda zijn al diverse activiteiten te vinden. Dat aantal groeit in de aanloop naar de Week van het Nederlands altijd flink aan. Organiseert u zelf een evenement dat bij de Week van het Nederlands past of wilt u bijvoorbeeld een actie of website onder de aandacht brengen? Meld uw activiteit dan hier aan.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief (hier onderaan) en like de Week van het Nederlands op Facebook.