Ga naar de inhoud

Warme oproep! Heb jij je activiteit voor de Week van het Nederlands al aangemeld?

De zomer vordert gestaag, wat wil zeggen dat ook de deadline om je activiteit voor de Week van het Nederlands aan te melden dichterbij komt!

De temperaturen zijn inmiddels naar een draaglijker niveau gedaald, maar onze productiviteit niet. Achter de schermen zijn we hard aan het werk om de Week van het Nederlands voor te bereiden.

Samen met onze twee ambassadeurs Ellen Deckwitz en Ish Ait Hamou namen we deze week een filmpje op waarin we informeerden naar hun band met het Nederlands, naar hun lievelingswoorden én boeken, maar ook naar hun grootste taalflaters en meest gebruikte taaltips. We delen hun wijsheden graag vanaf begin september via de website, Facebook en Instagram (volg ons ook daar!).

Samen met Genootschap Onze Taal maken we een Taalkrant, vol met taalweetjes, -grapjes en ander inspirerend nieuws. Het wordt een uniek bewaarexemplaar, al zeggen we het zelf. Reserveer snel je exemplaar (of een aantal exemplaren voor je organisatie) via weekvanhetnederlands@taalunue.org

Het programma van de Week van het Nederlands krijgt ook al mooi vorm. Dankzij onze partners in Nederland en Vlaanderen zal het Nederlands op verschillende manieren en op verschillende plekken worden belicht van 5 tot en met 12 oktober.

Benieuwd? Neem een kijkje op de overzichtspagina en ontdek wat onder andere Genootschap Onze Taal, VRT, Instituut voor Nederlandse Taal en Vlaams-Nederlands Huis deBuren van plan zijn.

Ook zin om samen met je organisatie de handen uit de mouwen te steken tijdens de Week van het Nederlands?

Laat ons voor 31 augustus weten wat je van plan bent via het aanmeldformulier.

We nemen je initiatief graag mee in onze campagne!