Adres:
Woudenburgseweg 70
Start:
10-10-2020 18:30
Einde:
10-10-2020 20:00

In het kader van De Week van het Nederlands komt Mariska Reijmerink naar Het Beauforthuis in Austerlitz

Blijf met elkaar praten. En zingen! Dat is de boodschap van Mariska in haar onlangs verschenen boek ‘Niet je moerstaal. Anderstaligen in Nederland. Juist nu, in deze tijden van Covid-19, is contact hebben urgenter en actueler dan ooit. 

Taaldocent en zangeres Mariska is haar hele leven al gefascineerd door taal. Taal is een zeer wezenlijk onderdeel van je indentiteit. Maar hoe is het om hier in Nederland te wonen en een andere moedertaal te hebben? Ze vroeg het aan anderstaligen uit haar eigen omgeving en zo is haar boek ontstaan. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië openden hun hart en vertellen in het boek hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed. Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. Leerzaam voor iedere Nederlander. Want er staan verrassende observaties in over onze cultuur, taal en gewoontes.

De vraag of zingen helpt bij het leren van een taal, komt uiteraard ook ter sprake. Op deze avond die ze speciaal voor voor het Beauforthuis heeft gemaakt, leest ze passages uit haar boek voor en vertelt zij over haar ervaringen met anderstaligen. Zowel als taaldocent als in haar rol als schrijver. Daarnaast brengt ze met het publiek de liedjes uit het boek ten gehore. Want dat zingen helpt bij het leren van een nieuwe taal, weet zij als geen ander. Na afloop is het boek te koop en signeert Mariska via de sjoelbak: zo kun je op een veilige afstand een handtekening in je boek laten zetten.

Met medewerking van o.a. Vincent Bijlo en Afief Aldoubosh.