Adres:
De Markten, Oude Graanmarkt 5 , Brussel
Start:
07-10-2021 19:30
Einde:
07-10-2021 21:00

Spreken mannen anders dan vrouwen? Waarom ontwikkelen we een eigen ´taaltje´ met geliefden en familie? Hoe klonk het Oudnederlands?

4 complexe topics, 4 experts, 4 kleine maar verzadigende porties brainfood. Oftewel: Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Tijdens een aflevering van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. Kennis is macht, en na deze explainersessies ga je gegarandeerd slimmer naar huis.

Voor deze editie tijdens de Week van het Nederlands duiken we in de wereld van onze taal. Selma Franssen is leergierige moderator van dienst. Na elke explainer is er tijd voor jouw vragen en op het einde van de avond ga je ongetwijfeld een beetje slimmer naar huis.

Tijdens deze editie zoomen we in op de staat van onze taal en geven we het woord aan onder anderen aan de volgende experts:

– Sociolinguïste Ingrid van Alphen | Spreken mannen anders dan vrouwen?

– Historisch-taalkundige Peter-Alexander Kerkhof | Hoe klonk het Oudnederlands?

– Sociolinguïste Eline Zenner | Waarom ontwikkelen we een eigen ´taaltje´ met geliefden en familie?

Heb je een vraag voor één van deze experts? Stel een vraag vooraf via info@selmafranssen.nl of live tijdens het programma op 7 oktober.

Inkom: €5 basisprijs | €3 reductieprijs ((-26/65+/werkzoekenden).

Meer informatie: https://deburen.eu/programma/5290/moeilijke-dingen-makkelijk-uitgelegd-hoe-staat-het-met-onze-taal

Organisatie: Curieus, Selma Franssen, deBuren en MO*


Je vindt Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd ook op Facebook. Kan je de sessies niet live volgen? Check onze podcast Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd en beluister de afleveringen achteraf (via Spotify, Apple Podcast of Soundcloud).