Adres:
Start:
05-10-2021 18:00
Einde:
05-10-2021 16:00

Al jaren organiseert de Vakgroep Neerlandistiek van de Károli Gáspár Universiteit Mercator-middagen  lezingen, discussies, workshops over Nederlandse en Vlaamse cultuur, taalkunde, literatuur, muziek en vertalen. Op de eerste van de zes Mercator-middagen van dit semester worden er twee prijzen uitgereikt: 

Moritoen Vertaalprijs (gesticht in 2018 door de Vakgroep Neerlandistiek KRE en Via Neerlandica met de steun van de Vlaamse Overheid). Onze studenten hebben teksten uit “Een jihad van liefde” van Mohamed El Bachiri vertaald.  De prijsuitreiking wordt voorafgegaan door een discussie geleid door onze collega-letterkundige en literair vertaler Miklós Fenyves over de moeilijkheden van de tekst en de oplossingen van de vertalers. De beste vertalingen worden voorgelezen.

De Agnes Sneller Studieprijs (gesticht in 2021) gaat dit jaar uit naar twee uitstekende jonge onderzoekers op het gebied van Nederlandse taalkunde, Lili Hargitai (MA) en drs. Dóra Tóth, en naar Katalin Oláh voor haar uitzonderlijke studieresultaten op BA- en MA-niveau. Alle drie zijn afgestudeerd in 2021. 

De prijsuitreikingen worden voorafgegaan door een discussie over de vetaalproblemen bij de teksten van El Bachiri (geleid door onze collega letterkundige en literair vertaler Miklós Fenyves) en korte wetenschappelijke lezingen van onze drie uitstekende studenten die in 2021 zijn afgestudeerd (Lili Hargitai, Dóra Tóth en Katalin Oláh).