Adres:
Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen
Start:
10-10-2020 14:00
Einde:
10-10-2020 16:00

Bezoek de gloednieuwe expo ‘Destination Sweetheart’: een tentoonstelling over migratie voor liefde van de Red Star Line-periode tot vandaag.  Laat je inspireren door  de vele brieven, interviews en persoonlijke objecten. Ze nemen je mee in hartverwarmende maar ook confronterende verhalen.

Schuif nadien aan tafel bij STUDIO HAIKU en maak een persoonlijke medaille voor iemand die je graag ziet. Tijdens een Japanse theekrans vertelt dichteres Lotte Dodion over haar project en toont ze een aantal voorbeelden van medailles. Daarna gaan jullie samen aan de slag. Stap voor stap schrijf je zelf een haiku: een kort gedicht van drie regels. Dat gedicht groeit dan uit tot een persoonlijke ode. Op het einde van de workshop heb je een mooie medaille om aan je geliefde te overhandigen.

PROGRAMMA

  • 14u-15u: bezoek de tijdelijke expo ‘Destination Sweetheart’ en laat je inspireren door de vele brieven, objecten en liefdesverhalen.
  • 15u-16u: Workshop ‘samen medailles maken’. Ga zelf aan de slag en maak een haiku voor iemand die je liefhebt.

TICKETS

  • 6 euro en 4 euro kansentarief pp.
  • Reserveer hier.

De workshop gaat door tijdens de Week van het Nederlands. De instructietaal is Nederlands, maar alle moedertalen zijn welkom.