Adres:
Start:
08-10-2021 09:00
Einde:
08-10-2021 18:00

Tijdens de Week van het Nederlands wil Stichting Het Begint met Taal graag nieuwkomers die de Nederlandse taal leren aan vrijwilligers-voor-een-dag verbinden. Samen gaat men een uurtje in gesprek.

Dat gebeurt volledig digitaal. Nieuwkomer en vrijwilliger spreken namelijk een uurtje via een online videobelverbinding. Dat kan een volledig spontaan gesprek zijn maar men kan het ook iets gestructureerder insteken. Desgewenst levert Stichting Het Begint met Taal gespreksonderwerpen, vraagstellingen en/of gespreksoefeningen aan. Hoewel het taalniveau per nieuwkomer kan verschillen, zijn alle nieuwkomers in staat om een uur met een ander te kletsen.

Als vrijwilliger heb je geen eerdere ervaring nodig. Houd je van kletsen? Heb je interesse in andere mensen, verschillende culturen en kun je ook goed luisteren? Dan is Kletsmaatje voor een Dag geschikt voor jou!

Het wordt georganiseerd door de projectleiding van het landelijke Kletsmaatjes (www.kletsmaatjes.nl) dat nieuwkomers en taalvrijwilligers voor een traject van 26 wekelijkse gesprekken koppelt. Mocht Kletsmaatje voor een Dag bevallen, kun je je ook aanmelden voor het landelijke project.

Interesse om een uurtje met een nieuwkomer te spreken en zo te proeven van een Kletsmaatjes-traject? Stuur een e-mail naar kletsmaatjes@hetbegintmettaal.nl! We zien je bericht graag tegemoet.