Adres:
wordt nog bekendgemaakt
Start:
09-10-2021 14:30
Einde:
09-10-2021 17:00

Op zaterdag 9 oktober lanceren we Stichting Taalweek.

 

Kansarme volwassenen met een taalachterstand van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat in een veilige, uitdagende omgeving onderdompelen in talrijke, taalrijke praktische activiteiten, waarbij ieders talent ontdekt, gezien en verwoord wordt. Dat is een taalweek, georganiseerd door deze nieuwe stichting.

 

Als je een taal niet goed beheerst, kan je niet laten zien wat je kan en wie je bent. De goede beheersing van het Nederlands houd je op veel gebieden tegen. De activiteiten die tijdens de taalweek aan bod komen, brengen (on)ontdekte talenten naar boven én er worden woorden bij gevonden. Na een taalweek kan de deelnemer vertellen wat hij goed kan én krijgt hij tips mee om verder te gaan in het dagelijks leven met de ontwikkeling van de taal en talenten. Na de taalweek organiseren we maandelijkse online-bijeenkomsten om elkaar te blijven ondersteunen in de ontwikkeling van de taal en talenten. Zoals een oud-deelnemer vertelde: “De taalweek brengt je vrienden voor het leven”.

 

De feestelijke lancering van Stichting Taalweek vindt plaats op 9 oktober 2021  in Hoorn, Noord-Holland, van 14.30 – 17.00 uur. We laten een documentaire zien die vier jaar geleden is gemaakt tijdens een taalweek van de taalschool die voorheen taalweken organiseerde. Hiermee kunnen we laten zien dat het concept uitgeprobeerd en succesvol is voor deelnemers. Oud-deelnemers komen vertellen wat de taalweek hen gebracht heeft. Tot slot doen we met onze gasten een Hardloop Dictee, waarmee we hopen zoveel mogelijk geld op te halen. Hoe meer geld we ophalen, hoe meer mensen we een taalweek aan kunnen bieden. Zodat zij met ons hun Nederlands kunnen oefenen en zelfverzekerder kunnen worden.

 

Vragen over Stichting Taalweek?

Wilt u onze stichting financieel ondersteunen?

U kunt onze website bekijken of een mail sturen naar info@taalweek.nl