Adres:
Zuidepershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen
Start:
09-10-2022 20:00
Einde:
09-10-2022 22:00

Voor de zesde editie van de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor dompelden deelnemers hun geliefde personage onder in erotische fantasie of lieten ze zich inspireren door de sfeer van hun favoriete boeken, songs, tv-series of films. Benieuwd naar wat dat aan nieuw erotisch materiaal opleverde?  Tijdens de finale krijg je de beste inzendingen te horen, ontdek je de inspiratiebronnen en bepaal je mee wie de winnaar wordt van Het Rode Oor 2022.

Elk jaar gaat deBuren in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Stichting Nieuwe Helden, The Writer’s Guide to the Galaxy en Hard//hoofd op zoek naar de beste erotische verhalen om naar te luisteren. In het voorjaar selecteerde een vakkundige jury  (Jacques Koch, Tülin Erkan, Dirk Leyman, Marte Hoogenboom en Yael van der Wouden) uit 175 inzendingen de 9 beste erotische verhalen van 2022. Na een talentontwikkelingstraject waarin de 9 finalisten de mogelijkheid kregen om hun verhaal te herschrijven is het nu tijd voor een wervelende simultaanfinale in de Nieuwe Liefde (Amsterdam) en het Zuiderpershuis (Antwerpen) vol erotiek en livemuziek.

In het Zuiderpershuis leidt presentator Jennifer Muntslag de avond in goede banen en lezen Nanoah Struik, Anke Verschueren en Rashif El Kaoui de 9 beste verhalen uit 2022 voor. Tussen de voordrachten door zorgt Berebot voor muzikale intermezzo’s en presenteert schrijfster en jurylid Tülin Erkan een gesproken essay over erotiek. Daarna volgt de uitreiking van de juryprijs (Het Rode Oortje) en beslist het publiek in beide steden wie de winnaar wordt van het Rode Oor 2022. We sluiten de avond af door te proosten op de winnaars van de jury- en publieksprijs.

 

Dit zijn de namen van de 9 finalisten van Het Rode Oor 2022: Meredith Van Hove, Birsen Uçar, Lauralouise Hendrix, Mira Sys, Bert Lesaffer, Dries Moons, Jorik Amit Galama, Leonore Spee en Simon Vondelaar. Benieuwd naar de verhalen? Lees hier alvast een klein voorproefje.