Adres:
Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen
Start:
21-09-2020 00:00
Einde:
10-10-2020 23:59

Welke Nederlandstalige schrijver raakt je steeds opnieuw? Of welk personage is je bijgebleven? Wat had je hen altijd al eens willen zeggen of vragen? Grijp nu je kans.

Schrijf hem of haar een brief voor de week van het Nederlands en wie weet win je een exclusieve rondleiding achter de schermen, een abonnement op Zuurvrij én een exemplaar van het boek ‘P.S. Van liefdespost tot hatemail’.

De kunst van het brievenschrijven

Hoe schrijf je een goede brief? Ontdek het in de podcast van Jet Steinz en Anke Verschueren. Jet onderzocht voor haar boek ‘P.S. Van liefdespost tot hatemail’ duizenden brieven. Samen met Anke dook ze in ons archief, praat ze over haar liefde voor brieven en formuleert ze tips voor toekomstige brievenschrijvers. Het perfecte startpunt voor onze wedstrijd dus.

Hoe deelnemen?

Schrijf een brief aan je favoriete Nederlandstalige auteur (dood of levend) of personage. Stuur deze voor 10 oktober op aan het Letterenhuis (via mail of via post) en maak kans op een van de prijzen.

Nele Hendrickx, directeur Letterenhuis, Michaël Vandebril, dichter en coördinator Antwerpen Boekenstad en Jet Steinz vormen de jury. Zij kiezen de drie mooiste brieven. Alle winnaars krijgen een abonnement op zuurvrij en het boek ‘P.S. Van liefdespost tot hatemail’ . De eerste prijs krijgt nog een leuke extra: een exclusieve rondleiding achter de schermen van het Letterenhuis.

Meer info, de podcast en het wedstrijdreglement vind je op de website: https://www.letterenhuis.be/nl/content/beste .