Ga naar de inhoud

Lezingenreeks Grote Vragen van het Nederlands

In schooljaar 2018-2019 organiseert de Universiteit Utrecht voor het eerst de nascholingsreeks Grote vragen van het Nederlands. Het is een reeks van vier interdisciplinaire colleges, waarin universitair docenten laten zien hoe in Utrecht letterkunde, taalkunde en communicatiekunde worden gecombineerd in gezamenlijke onderwijs- en onderzoeksprojecten. De colleges zijn bedoeld als inspiratiebron en nascholing voor docenten Nederlands en voor leerlingen met een interesse voor taal en lezen: docenten krijgen ieder college een lesidee mee naar huis, leerlingen kunnen ideeën opdoen voor hun profielwerkstuk.

De eerste lezing (9 oktober: Feike Dietz over ‘Literaire taalkunstenaars in de zeventiende eeuw’) is helaas al volgeboekt, maar voor de drie lezingen daarna zijn nog plekken beschikbaar:

  • Dinsdag 11 december, 20.00-21.30 uur: Henk Pander Maat en Jacqueline Evers-Vermeul, ‘Stijl: de kunst van het formuleren’
  • Dinsdag 12 februari, 20.00-21.30 uur: Saskia Pieterse, ‘Diversiteitsdilemma’s in de Nederlandse literatuur’
  • Dinsdag 9 april, 20.00-21.30 uur: Norbert Corver en Sterre Leufkens, ‘De Nederlandse taal: chaos of toch niet?’ Aanmelden kan via een mailtje naar grotevragen@uu.nl.
Organisatie: 
Universiteit Utrecht
Adres: 
Drift 21, Utrecht
Datum: 
dinsdag 9 oktober 2018
Website: 
UU blog/Nederlandse taal en cultuur