Ga naar de inhoud

Columnwedstrijd Taalhelden - voor iedereen tussen 14 en 18 jaar

Heb je zin om een stukje te schrijven over 'het Nederlands'? Over mooie woorden? Moeilijke regels? Eigenaardigheden die jou opvallen? Over het dialect dat je spreekt? Of over de taal van winkeliers, kleine kinderen of oude mensen? Over woorden, zinnen, boeken, gedichten, moppen, liedjes, films of theater? Of over creativiteit, taalvalkuilen en schrijfuitdagingen?

Doe dan mee met de columnwedstrijd van Taalhelden! Schrijf een stukje van maximaal 600 woorden over iets dat jou raakt in de Nederlandse taal.

Win een boekenbon van 50 euro!
De inzendingen worden gelezen door een deskundige jury waarna er een winnaar wordt gekozen. De winnaar krijgt een boekenbon van 50 euro opgestuurd.

Tot 14 oktober
Stuur je column op zijn laatst zondagavond 14 oktober naar maartje@taalhelden.org. Op maandag 22 oktober maken we de winnaar bekend op www.taalhelden.org. Iedereen tot en met 18 jaar mag meedoen, als de tekst maar in het Nederlands is geschreven.

Taaladviezen
Hoewel we vooral letten op creativiteit, zijn er misschien taalvragen waarmee je worstelt tijdens het schrijven. Op Taalhelden staan verschillende taaladviezen die mogelijk een antwoord op je vragen geven. www.taalhelden.org Taalhelden is de jongerenwebsite van de Taalunie. De wedstrijd is een onderdeel van de Week van het Nederlands.

Columnwedstrijd van Taalhelden.org voor de Week van het Nederlands.
Organisatie: 
Taalhelden.org
Datum: 
zaterdag 6 oktober 2018 tot zondag 14 oktober 2018
Website: 
Taalhelden