Ga naar de inhoud

Verborgen Schatten

Wij zoeken vrijwilligers voor het project Verborgen Schatten!
Op 6 locaties van Haags Ontmoeten is er wekelijks een nieuwe literaire activiteit van BedtimeStories.

De doelgroep bestaat hier uit regiebeperkte senioren; in de praktijk zijn dit vaak mensen met een beginnende vorm van dementie, maar ook senioren die door een ziekte of eenzaamheid deelnemen aan georganiseerde activiteitenbegeleiding.

Verborgen Schatten start voor alle deelnemers met een 1 uur durende voorleessessie door één van onze professionele acteurs. Aan de hand van een thema neemt de acteur de mensen mee op een reis door herinneringen; ondersteund door gedichtjes en muziek. Maar ook zijn er attributen in de voorleeskoffers opgenomen die bij het thema aansluiten.

Bij het thema Kinderjaren – uw huis, mocht er geroken worden aan potjes met bijvoorbeeld groene zeep, Buisman en Boldoot. De geuren brachten de deelnemers bij hun herinnering en velen deelden met ons mooie en vaak grappige verhalen.

Aansluitend gaan de deelnemers aan de slag met een zogenaamd doe-boek. Dit boek bevat diverse laagdrempelige opdrachten, waarbij bijvoorbeeld foto’s van kledingstijlen benoemd kunnen worden, maar waarbij wij vooral hun eigen verhaal willen horen. “Herkent u dit? Welke kleding droeg u zelf het liefst?” Dat zijn vragen die onze vrijwilligers met hen bespreken en deze ook samen met hen in het doe-boek noteren. Zo vormt het boek straks een persoonlijk verhaal. Deze 6 groepen draaien nog tot begin februari 2019.

vrijwilliger literatuur voorlezen
Organisatie: 
Stichting BedtimeStories
Datum: 
vrijdag 5 oktober 2018 tot maandag 31 december 2018
Website: 
Verborgen Schatten