Ga naar de inhoud

Janssen & Janssen legt onbegrijpelijke brieven uit tijdens Week van het Nederlands

Bijna 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven of rekenen. Hierdoor hebben ze moeite met het invullen van formulieren of het (op tijd) betalen van rekeningen. Janssen & Janssen biedt deze mensen aan om moeilijke brieven van bijvoorbeeld energieleveranciers, postorderbedrijven of gemeentes, aan hen te sturen. De verzender krijgt binnen 3 dagen reactie met uitleg van de brief.

Moeite met lezen kan grote gevolgen hebben in het dagelijkse leven. Woorden als ‘indien’, ‘vorderen’, ‘uitsluitend’ en ‘inzake’ zijn voor een groot deel van de inwoners van Nederland lastig te begrijpen. Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders gebruikt bovenstaande woorden daarom ook niet meer in hun communicatie.

Janssen & Janssen wil Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen graag helpen om brieven en rekeningen beter te begrijpen. Zodat ze weten wat ze moeten doen en schulden voorkomen kunnen worden. Hiermee wil het bedrijf bijdragen aan een schuldenvrije maatschappij.

Hulp met lezen en communiceren:
Mail je lastige brief naar makkelijklezen@janssen-janssen.nl. Binnen 3 dagen krijg je een reactie wat je het beste kunt doen. Bent u een bedrijf en wilt u ook beter communiceren? Mail uw document naar checkmijnbrief@janssen-janssen.nl.

Wilt u meer informatie over Janssen & Janssen of deze activiteit? Neem dan contact op met Saskia van de Schoot, Manager Business Development, via saskia.vandeschoot@janssen-janssen.nl of +31 (0)88 730 34 57.

Organisatie: 
Janssen & Janssen
Datum: 
zaterdag 7 oktober 2017 tot zaterdag 14 oktober 2017
Website: 
Janssen & Janssen Incasso & Gerechtsdeurwaarders