Ga naar de inhoud

Vrolijke Viering van het Nederlands

Het Nederlands is springlevend en iedereen draagt hieraan bij op hun eigen manier: dialect, straattaal, nieuwe woorden, leenwoorden, verhaspelingen, fouten, jargon, spelling, grammatica, het maakt allemaal deel uit van het Nederlands. Taal verbindt, verrast en verrijkt. Taal is van en voor iedereen. Dag in, dag uit gebruiken we taal: we halen brood bij de bakker, we kletsen bij met de buren, we luisteren naar de radio.

Toch zijn veel mensen zich niet bewust van het grote aandeel dat taal in hun leven heeft. Het Taalmuseum wil mensen uit heel het Nederlandse taalgebied bewust maken van de belangrijke rol die taal speelt in het dagelijks leven. Het museum wil mensen gedurende de campagne en tijdens het festival na laten denken over taal door hen te verrassen met de diversiteit en rijkdom van de Nederlandse taal.

Het Taalmuseum organiseert een grootschalige publiekscampagne!

Hiervoor vragen wij jou en zo veel mogelijk andere Nederlandssprekenden naar hun favoriete woord, gedicht, boek, gezegde, zinsnede, wettekst, uitspraak of andere taaluiting. Al deze bijdragen samen vormen een grote verzameling fascinerende stukjes Nederlands die inspiratie vormt voor de invulling van het festival.

Doe jij ook mee? Op onze website kun je jouw bijdrage achterlaten of mail je mooiste stukje Nederlands naar nederlands@taalmuseum.nl

Organisatie: 
Het Taalmuseum
Datum: 
donderdag 3 oktober 2019 tot vrijdag 13 december 2019
Website: 
Vrolijke Viering van het Nederlands