Ga naar de inhoud

Training grammatica en leestekens

Doel
De training ‘Praktische grammatica en leestekens’ is een aanrader voor iedereen die teksten schrijft en/of corrigeert. Daarbij komen altijd vragen over grammaticale kwesties en leestekens naar voren. Bijvoorbeeld: is het ‘drie keer zo veel als/dan’ en ‘Moet er hier een komma of juist niet?’ Na deze training hebt u meer kennis van de struikelblokken en hakt u sneller de knoop door bij twijfelgevallen.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen die zijn kennis van grammaticale kwesties en leestekens wil opfrissen. Wat zijn veelvoorkomende grammaticale struikelblokken en wat geldt als ‘fout’ en wat niet (meer)? Wat zijn de huidige conventies op het gebied van leestekens? Na deze training weet u wat u moet doen bij keuzes tussen hun/hen, als/dan, dat/wat. U haalt uw kennis over de functies van de verschillende leestekens op en u hanteert en corrigeert ze met zelfvertrouwen.

Waar en wanneer?
De training vindt plaats in de Centrale Bibliotheek van Utrecht op dinsdag 9 oktober 2018 van 10.15 tot 16.00 uur (tussen 13.00 en 13.45 uur is er een pauze; de lunch is niet inbegrepen).

Korting voor leden van Onze Taal
Dan krijgt u korting op de training: u betaalt € 229,- in plaats van € 275,-.

Boekenpakket
Bij de training is een boekenpakket ter waarde van € 48,45 inbegrepen: Grammatica, Taal-top-100, Leestekens
Vanwege de Week van het Nederlands ontvangen de deelnemers ook een Onze Taal-Taalkalender 2019.

Organisatie: 
Genootschap Onze Taal
Adres: 

Openbare Bibliotheek Utrecht

Datum: 
dinsdag 9 oktober 2018
Website: 
Genootschap Onze Taal