Ga naar de inhoud

Onze Taal

Vlak voor de Week van het Nederlands, namelijk op 5 oktober, verschijnt het oktobernummer van 'Onze Taal'. 'Onze Taal' is een levendig, leerzaam en prettig leesbaar tijdschrift over alle uithoeken van de (Nederlandse) taal.

In het oktobernummer is er aandacht voor 'audiodescriptie-apps', waardoor blinden en slechtzienden eindelijk echt kunnen genieten van films en series. Hoe zet je beeld om in taal? Hoe schrijf je een goede tekst bij een film en hoe spreek je die op de beste manier in? Daarnaast komt de twitterende rechter Judge Joyce aan het woord over duidelijke taal in de rechtbank, neemt de Taaladviesdienst van Onze Taal een aantal online 'leesbaarheidstools' onder de loep, en buigt Marc van Oostendorp zich over de vraag wie er eigenlijk over de taalregels gaat. En natuurlijk is er nog veel meer.

Leden van Onze Taal ontvangen het nummer op 5 oktober. Nog geen lid? Meld je aan via https://onzetaal.nl/lid-worden. Het nummer is vanaf 5 oktober ook los te bestellen, via de webwinkel (https://onzetaalwebwinkel.nl/tijdschrift/losse-nummers).

Organisatie: 
Genootschap Onze Taal
Datum: 
vrijdag 5 oktober 2018 tot donderdag 1 november 2018
Website: 
Onze Taal