Ga naar de inhoud

Week van het Nederlands in Brussel

De Week van het Nederlands in Brussel is een onafhankelijk evenement in het kader van de Week van het Nederlands 2018. De Week van het Nederlands omvat een reeks lezingen, debatten, ontmoetingen (niks moet), wandelingen langs historische beelden in Brussel, gedichten & verhalen, lezingen over geschiedenis en de situatie van de Nederlandse Taal in Brussel, werkateliers, thematische ateliers rond Taal & Diverse mondiale thema's, een "verkleedbal" rond de Nederlandse Taal Brussel Wereldwijd & Diversiteit, karaoke evenement van BMA met Nederlandstalige liedjes, en de fameuze 2de Nacht van Brunelleke op 13 oktober 2018.

De Opening is aangevraagd als initiatief van Brussel Mon Amour (vorig jaar organisator van de eerste volwaardige "Week van het Nederlands in Brussel") in het Halfrond van het Brussel Parlement door de voorzitters van alle Nederlandstalige fracties in het Bureau van het Brussels Parlement. De evenementen hebben plaats op diverse locaties.

De Nederlandse Taal is een officiële taal in Brussel, naast het Frans, en het Nederlands is haar oorspronkelijke taal, maar is op dit ogenblik in de verdrukking. De Brusselse Week begint op 5 oktober 2018 en eindigt met een vrolijke amusante Nacht van BruNelleke, met muziek, poëzie van alle origines in het Nederlands, volkstheater, Brussels operettetheater, performances. Brunelleke is de in 2017 gecreëerde zus van elke Brusselse "Ket". Een Ket is een typisch Brussels woord, verwant aan "kid" in het Engels, maar uitsluitend verwijzend naar een jongen of man in Brussel. De Week van het Nederlands in Brussel & Nacht van Brunelleke (BRU-NL) en heeft plaats op diverse verwachte en onverwachte locaties.

U kunt op sociale media voor onze activiteiten de volgende hashtags gebruiken: #brusselmonamour en #brunelleke

Organisatie: 
Brussel Mon Amour (DGG vzw/asbl)
Datum: 
zaterdag 6 oktober 2018 tot zaterdag 13 oktober 2018
Website: 
Brussel Mon Amour