Activiteiten

Schrijf- en videowedstrijd “Brief aan Vlaanderen”

Cultuurlab Vlaanderen organiseert met ‘Brieven aan Vlaanderen, wat na corona?’, een schrijf-en videowedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar.

200 jaar Multatuli: Zijn leven en liefdesbrieven

Een avond over Multatuli met voordracht, muziek en een dubbele boekpresentatie. Sprekers o.a. Elsbeth Etty, Dik van der Meulen en Huub Oosterhuis (o.v.)

DRONGO talenfestival

Het DRONGO talenfestival is een jaarlijks tweedaags gratis festival over de impact van taal. Het festival biedt dit jaar een inspirerend, verrassend, informatief en interactief programma. Er zijn debatten, lezingen, taalspellen, creatieve workshops, labs en verscheidene optredens van oa dichters, muzikanten en theatermakers.

Studenten ontmoeten leerkrachten (SOL): Leerkracht, een beroep waar muziek in zit

Studenten ontmoeten leerkrachten en gaan in gesprek over diverse aspecten van het schoolvak Nederlands. De activiteit wordt geflankeerd door een theoretisch luik en een didactische challenge.

Nog één verhaaltje dan.

Luisteren naar voorgelezen korte verhalen van Nederlandse schrijvers in het tuintheater De VertelTuin.

Voeg je eigen activiteit toe.

De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Week van het Nederlands om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.